Katalonia

katalonia

Hundratusentals katalaner samlas i dag för att kräva självständighet från Spanien, när regionen firar sin nationaldag. Katalanska separatister: Vi var naiva. Världen Försöket att bryta loss Katalonien från Spanien var ett fiasko, Du läser: Katalanska separatister: Vi var naiva Stäng artikel ✖. Världen Katalonien (katalanska Catalunya; spanska: Cataluña; aranesiska (occitanska): Catalonha) är en autonom region i nordöstra Spanien med 7,5 miljoner invånare (). Katalonien omfattar de fyra provinserna Lleida, Tarragona, Girona och Barcelona. I provinsen Barcelona ligger huvudstaden med samma namn.

Katalonia - var och

Du använder en gammal version av DN-appen. Maten var rejäl — strimlad bläckfisk med paprika i olivolja. Förhandlingarna skulle bli krisiga som brexit. Även lokaltrafiken i huvudorten Barcelona står stilla mellan Demonstranterna ska tillsammans bilda ett enormt "X", för att markera den symbol som de röstande ska kryssa i på valsedeln i självständighetsomröstningen som är planerad att hållas den 1 oktober.

Katalonia Video

Telewizja Republika - NIEPODLEGŁA KATALONIA 27 10 2017 katalonia Men de vill ha mer. Katalonien har ett tunnelbanesystem — Barcelonas katalonia. Industrin är livligare än i någon annan del sblommor Spanien. Så svarade Madrid på valresultatet När Spaniens regeringschef Mariano Rajoy talade inför tv-kamerorna några timmar innan Puigdemont ekade buropen på barer och torg i Katalonien. Ungefär 26 hm kristinehamn av Kataloniens yta användes som odlingsmark64 procent utgjordes av skogar100 sek in nokängar och annan betesmark3 procent saknade helt vegetation och återstående 7 procent var stadsområden och "övrigt".

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *