Tvärsnittsarea

tvärsnittsarea

Tvärsnitt är yta som är resultatet av en genomskärning av något i rät vinkel mot längdaxeln. Exempel: I ett tvärsnitt av en trädstam framträder årsringarna. Ordet används även bildligt inom exempelvis statistik: Ett tvärsnitt av befolkningen Olika anatomiska plan hos människa: A = transversalplanet, B = frontalplanet. Jag har börjat läsa en kurs på distans för att jag behöver behörighet till en speciell linje på universitetet. Kursen är Fysik A. iallfall. har en uppgift som jag ska lösa och jag fattar inte ens vad tvärsnittsarea är. kan nån hjälpa mig med uppgiften? "En silvertråd har kvadratisk tvärsnittsarea med sidan 1,50 mm. En cirkel är en rund, tvådimensionell, geometrisk figur där varje punkt på cirkelns periferi befinner sig på samma avstånd, radien r, från cirkelns medelpunkt. Läs mer om cirklar på syuten.info Har du kommentarer till materialet på den här sidan? Mejla [email protected]! Dela sidan på Facebook. Kan nån förklara hur jag ska lösa denna uppgift? Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari och du finner forumet på www. Så slappna av och gilla livet prästdottern några minuter - magi anime det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar crocpot hjälpa ¨hitta dig! Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång! tvärsnittsarea

Tvärsnittsarea - utblandad

Rutan uppdateras automagiskt När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här. I praktiken är det omöjligt att skiva något utan djup som därefter ger en tvärsnittsyta. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Meddelande Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla. Hjälp Pamela med nödvändiga beräkningar för att besvara hennes fråga. Vill bara förklara för dig hur du tänker fel. Gå till snackis Just nu:

Tvärsnittsarea - tror

I praktiken är det omöjligt att skiva något utan djup som därefter ger en tvärsnittsyta. Jag förstår, ta bort denna ruta! Hamsterpaj Sveriges nyaste sida Hamsterpaj. Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s. Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Asså typ tvärsnittsarean på en sfär är ju en cirkel. Försök skiva något utan djup och se om du ser någon tvärsnittsarea eller yta på någon av vardera bit.

Tvärsnittsarea Video

8 - Geometri - Cirkelns area

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *