Jobbintervju frågor

jobbintervju frågor

En anställningsintervju handlar inte bara om att du ska bli grillad av intervjuaren, minst lika viktigt är det att du får svar på dina frågor. Och de flesta rekryterare räknar med att du har intressanta frågor att ställa. Koncentrera dig på ämnen som är viktiga för dig och samtidigt visar på ditt intresse för företaget. Även om det inte finns någon absolut mall över hur en jobbintervju ska gå till, finns det ändå vissa moment som du kan förvänta dig. Exempelvis finns det återkommande frågor som det kan vara bra att förbereda sig inför. Här följer några av det allra vanligaste frågorna och lite hjälp med svar som. Vanligaste intervjufrågorna. Du kommer att få en mängd frågor under intervjun, och en del kan vara både jobbiga och svåra att svara på. Är du förberedd så är chansen mycket större att du kan behålla ditt lugn och inte bli osäker eller stressad. Här har vi listat de vanligaste frågorna. Använd även Juseks intervjuträning. jobbintervju frågor

Jobbintervju frågor - till Sekretess

Vad har du för löneanspråk? Varför vill du jobba här? Berätta om ett tillfälle när du tagit stort ansvar Det kan vara både enskilt ansvar men även i samarbeten med andra exempelvis projektarbeten i skolan eller på tidigare arbetsplatser. I denna fråga är intervjuaren ute efter att se hur engagerad du är på jobbet och företaget. Det här är en allmänt hållen fråga som ger dig stor frihet i vad du svarar. Utöver tidigare jobb, erfarenheter och kompetenser, fundera på om det finns något annat som gör just dig unik? Stiga i graderna, byta bransch eller satsa på familjen?

Jobbintervju frågor Video

Arbetsintervju BRA

Jobbintervju frågor - finns norm

Vad är dina lönekrav? Även om du har läst på bra om företaget ska du nöja dig med att lyfta fram det viktigaste. Frågan söker främst ta reda på vilken person du är. Under nästan alla intervjuer blir du ombedd att beskriva ett projekt som du varit med om att genomföra på en tidigare arbetsplats. Jobbet innebär en del resor, hur ser du på det? Kom ihåg att aldrig tala illa om en före detta arbetsgivare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *